Veelgestelde vragen

Van contact tot uitvoering, wat zijn de stappen?
Als u ons een mailtje stuurt voor een uit te voeren werk, proberen wij u binnen de 2 werkdagen een tegenbericht te sturen met een datum om de site te komen bekijken. Eenmaal het werk bekeken is, wordt er een vrijblijvende offerte opgemaakt.
Als er akkoord gegaan word met de offerte, kunnen we over gaan tot het prikken van een uitvoeringsdatum. Let wel, wij zijn afhankelijk van de weeromstandigheden en machine's (pech): het kan dus goed zijn dat de afgesproken datum wat verplaatst wordt.
Eénmaal de werken uitgevoerd zijn, wordt een factuur opgemaakt.

Moet mijn boom gesnoeid worden?
Van nature uit moet een boom niet gesnoeid worden. Een boom is perfect in staat zichzelf te onderhouden, een boom moet dus altijd gesnoeid worden door de aanwezigheid van een menselijke factor.
Te groot, begeleiding, onderhoud, overhellend, valgevaar enz. Dit zijn verscheidene factoren die er toe kunnen leiden dat een boom dient gesnoeid te worden.

Is mijn boom ziek?
Als u denkt dat er iets aan de hand is met uw boom, kan u er zeker geen kwaad mee doen om ons te contacteren. Aan de hand van visuele controle's kunnen we al snel dedecteren of er iets aan de hand is.
Dat wil niet zeggen dat we direct het effectieve probleem gevonden hebben. Soms kan het zijn dat verder onderzoek met de nodige apparatuur vereist is.

Mag ik mijn boom zomaar vellen?
De regelgeving i.v.m. het vellen van een boom is in elke gemeente anders. De standaard wetgeving voor het vellen van een boom is vermeld in het veldwetboek, maar elke gemeente is vrij om de regels die daar in staan te verstrengen.
Contacteer dus de stedenbouwkundige dienst of de groendienst van uw gemeente om na te vragen of u meldingsplicht heeft of een kapvergunning nodig hebt.

Kapvergunning, hoe en wat?
Een kapvergunning is een vergunning die je nodig hebt om een boom te verwijderen. Het veldwetboek schrijft voor dat elke boom die verder dan 15 meter van een vergund gebouw staat en een omtrek (op 130 cm hoogte) heeft van 50 cm, vergund moet zijn om te verwijderen.
Elke gemeente kan deze regels verstrengen, het is dus zeer belangrijk om na te gaan of uw boom vergunningsplichtig is of niet. Wij kunnen ook kapvergunningen aanvragen voor u.

Wat is jullie doelgroep? 
Wij werken zowel voor particulieren als bedrijven en verenigingen.

Doen jullie gewone tuinwerken ook?
Wij staan ook in voor al uw tuinonderhoud en het aanplanten van borders.