Bomen kunnen in diverse maten en vormen gekweekt worden. Elke maat heeft zijn eigen voor- en nadeel. De aanplant zelf is ook van verschillende factoren afhankelijk zoals toehankelijkheid bodemsoort enz ...
Na veel investeren in het vergaren van de nodige kennis, zijn wij op de hoogte van verschillende aanplanttechnieken en kunnen we dus ook steeds de juiste keuze maken om de opdracht tot een goed einde te brengen.

Groeiplaatsinrichting

Een boom is het kwetsbaarst tijdens het verplanten. Daarom moet hij kost wat kost de beste zorgen krijgen in en na dit stadium. Via een goede groeiplaatsinrichting doen we alles wat mogelijk is om de boom de verplantingsshock zo weinig mogelijk te laten voelen. Op die manier slaat hij sneller aan, zal hij zijn nieuwe omgeving sneller gewoon zijn en verminderd de kans op sterfte aanzienlijk.

Advies bij soortkeuze

Planten en dus ook bomen zijn levende wezens. Elk met hun eigen karakter, habitat, zwaktes en sterkten. Iedere boom is uniek (behalve bij enten, stekken enz ...). Dat wil dus ook zeggen dat niet elke boom dezelfde voedingstoffen en grondsoort nodig heeft. Wij doen ons uiterste best om een vakkundig advies te geven naar onze klanten toe qua plantgebruik. Wij hanteren dan ook de gouden regel "pas dan ook de boomsoort aan de bodem aan en niet de bodem aan de boomsoort".

Nazorg van aanplant

Een niet te vergeten onderdeel van de aanplant, maar wel veelal verwaarloosde factor, is de nazorg. Deze is minstens even belangrijk, als het al niet belangrijker is, als de aanplant. Zorg ervoor dat de boom in ideale omstandigheden zichzelf kan aanpassen aan zijn nieuwe omgeving en dat hij zo weinig mogelijk crisisprikkels ervaart zoals droogte of extreme natte.